Sant Pere de Ribes vol ser el connector de tota la comarca amb mobilitat sostenible

maig 25, 2023

El PSC de Ribes i les Roquetes ha presentat un dels projectes més ambiciosos per als propers quatre anys: connectar la comarca amb carrils per a bicicletes i vianants i convertir-se en l’eix connector del Garraf mitjançant la mobilitat sostenible.

La proposta es concreta amb la construcció de dos carrils de bicicletes i de vianants nous. Un d’ells connectarà Ribes amb Sitges, passant per Vallpineda i Santa Bàrbara. Segons la candidata socialista a l’alcaldia de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, és una demanda important de la gent: “hem parlat amb moltes persones i ens diuen que és un projecte necessari i que il·lusiona”. “A més, podem atraure un turisme sostenible i familiar de Sitges cap a Sant Pere de Ribes i que gaudeixi del Castell de Ribes, l’ermita de Sant Pau o el Centre d’Interpretació dels Americanos”, ha afegit Garrido.

L’altre carril connectarà Les Roquetes amb Sitges, passant per la Rambla del Garraf, la recta de la Mata i Rocamar. Garrido ha deixat clar que “estem compromesos amb aquesta mobilitat sostenible i, per això, com a municipi que està al centre de la comarca, volem connectar amb Vilanova i la Geltrú, Olivella, Canyelles i el Parc del Garraf”.

A banda de la construcció dels carrils bici i de vianants, s’instal·larà una xarxa de carregadors de les bicicletes i els patinets elèctrics i, a més, s’impulsarà el bicing elèctric.

Tot plegat vindrà acompanyat d’un altre compromís dels socialistes de Ribes i Les Roquetes: fer més cursos d’educació viària responsable als centres educatius per a l’ús del patinet i la bicicleta elèctrica.