El PSC de Ribes i Les Roquetes presenta 76 compromisos en un programa electoral adaptat a les persones amb dificultats visuals i amigable amb l’autisme

maig 4, 2023

El PSC de Ribes i Les Roquetes ha presentat el seu programa electoral per a les eleccions municipals del 28 de maig. El document, que contempla 76 compromisos, s’ha elaborat amb la participació de la ciutadania, ja que recull propostes que es van fer en dos actes oberts en què van assistir més de 200 persones.

El document vol ser accessible al màxim de persones i, per això, a banda de traduir-se a l’anglès i al francès, s’ha adaptat perquè el puguin consultar les persones cegues o amb dificultats visuals i s’ha fet amigable amb les persones amb autisme. A banda d’incorporar alguns pictogrames que indiquen les temàtiques de cada eix, hi ha dos accessos, mitjançant un codi QR, perquè es pugui fer una consulta completa del programa adaptat a les necessitats d’aquests col·lectius.

Per fer el programa amigable amb l’autisme, els socialistes de Ribes i Les Roquetes han treballat amb la Federació Catalana d’Autisme. I perquè el puguin llegir les persones amb dificultats visuals, han tingut l’assessorament de la delegació a Catalunya de l’ONCE.

A més, la candidata socialista, Abigail Garrido, ha avançat una de les propostes en aquest sentit, la creació de la regidoria d’Inclusió i Autonomia: “A la candidatura hem incorporat persones de Ribes i Les Roquetes que van amb cadires de rodes perquè volem treballar amb molta intensitat l’accessibilitat de tot el municipi. A més, comptem amb una persona amb molta experiència treballant en el món de l’autisme”.

Quatre eixos

Abigail Garrido ha anunciat els quatre eixos que emmarquen el programa electoral: “Un municipi segur i accessible”, “Un municipi pels qui hi viuen i el fan viure”, “Un municipi de drets i d’oportunitats” i “Un municipi saludable, digital i sostenible.”

També s’han explicat algunes de les propostes com la creació del Pla Integral de Seguretat que no només treballarà amb la incorporació de més agents de policia, sinó que inclourà un treball preventiu a diferents nivells com, per exemple, les escoles.

Per a la gent jove, el programa dels socialistes contempla la creació de zones d’oci, la generació d’oportunitats de feina “per realitzar el seu projecte de vida al municipi” i l’impuls a les estades a països de la Unió Europea.

Garrido també ha explicat que el document proposa l’obertura del Centre de Dia, l’exigència a la Generalitat perquè ampliï l’institut Montgròs, la creació d’oportunitats a través de la indústria i la connectivitat amb la resta de la comarca, a través de carrils bici i de vianants. “Volem que Sant Pere de Ribes sigui l’eix connector de tota la comarca a través d’una mobilitat sostenible”, ha afegit Garrido.

Presentació pública

El programa complet i les persones que formen part de la llista es presentaran públicament aquest diumenge, 7 de maig, a les 12h a la Plaça Llobregat. I el diumenge 14 de maig, a les 12h, a la Plaça de la Vila de Ribes.